Liisa Polameri

Iso Ei Kokoomukselle, Kristillisdemokraateille, Persuille ja Keskustalle

  • kylmää kyytiä
    kylmää kyytiä

 

Yhdestä näkökulmasta tulkittua.

Iso Ei Kokoomukselle, Kristillisdemokraateille, Persuille ja Keskustalle.

Näillä puolueilla on yksi merkittävä, yhteinen tekijä, uskonto, jota voidaan historiallisten tapahtumien valossa pitää eriarvoisuutta lisäävänä ja ylläpitävänä kasvualustana.

Koti, Uskonto ja Isänmaa, on yhteinen vahoilliskonservatiivinen nimittäjä näille jokaiselle, muodossa tai toisessa. 

Näin Kokoomuksen edustaja Ben Zyskowicz:

Toisin kuin monet aiemmin esitetyt säästölistat Ben Zyskowiczin leikkauslista on varsin perusteellinen. Suurin säästökohde on suorat tulonsiirrot. Zyskowicz on valmis leikkaamaan esimerkiksi Kelan maksamista suorista tulonsiirroista (mm. kansaneläke, opintotuki, lapsilisät, yleinen asumistuki, sairauspäiväraha) jäädyttämällä etuudet nykyiselleen koko seuraavaksi vaalikaudeksi.

...säästyisi hänen mukaansa 870 miljoonaa euroa.

Siis: Otetaan pois ”heiltä” pois se vähä mitä heillä on ja lisätään saavutettu säästö ”meille”.

Suuri osa pienituloisista eläkeläisistä on osa – aikatyössä tai kotona palkattoman elämäntyönsä tehneitä naisia. Tämä tosiasia kieltäydyttiin huomioimasta samalla, kun ehdotettu hoitovapaan vanhempainrahan jakaminen peruttiin. (Eriarvoisen palkkauksen syihin ei haluttu ottaa kantaa.)

Lainsäädäntömme perustuu Rooman Kahdentoista taulun lakiin, joka syntyi jo 400 – luvulla ennen ajanlaskumme alkua.

Lainsäädäntömme  muutosten peruspilareita on kansalaiskeskustelu sekä asenteiden muutokset ja käytännöt yhteiskunnassa.

Kristillisten Päivi Räsänen on vahvistanut Pressiklubi TV – ohjelmassa, taistelevansa kiivaasti (maallisia) ihmisoikeuksia vastaan. Persujen Timo Soini marssii Pariisissa tasa – arvoista avioliittolakia vastaan ja hänen puolueensa naiset johdon mukaan on pelkkä kanalauma. Ruotsin kielikin on epätoivottava ilmiö.

Näiden puolueiden ehkä kuitenkin pelottavin, yhteinen asenne on suhteessa luontoon. Sen uskotaan olevan ehtymätön vara, jota voidaan huolettomasti tuhota yritystoiminnan tieltä. Ei haluta ymmärtää, että ihminen on osa luontoa. Me emme ole sen ylä- tai alapuolella.

Keskustan laestadiolainen ihmiskäsitys noudattaa joiltakin osin islamilaista käytäntöä.

Minkä vuoksi ihminen ( ”he” ) subjektiivisena oliona, on ulkoistettu poliittisen päätöksenteon ulkopuolelle pelkästään häiriötekijänä.

Koska Talous, Talous, Talous, Euro, Euro, Euro, Kilpailu, Kilpailu, Kilpailu, Venäjä, Venäjä, Venäjä

Jos uskonto – taloususkonto mukaan luettuna - tunkeutuu merkittävästi politiikkaan, alkaa valtiomuotomme muistuttaa teokratiaa.

Demokratiassa päätökset tulee tehdä (perus)tutkimustietoon perustuvana toimenpiteenä.

 

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kahdentoista_taulun_lait

http://fi.wikipedia.org/wiki/Teokratia

http://fi.wikipedia.org/wiki/Subjekti_(filosofia)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Ne rahat kuulepa menevät säästöistä valtiolle, siis meille kaikille, eikä "meille", eikä "heille", vaan säästöön jotta valtio pysyisi pystyssä ja voisi jatkossakin auttaa "meitä". Nyt velkaa on että hurlumhei.

Vasemmistolaisesti suuntautuneet vaikuttavat ajattelevan, että raha kasvaa puussa itsekseen, ja sieltä sitä leikataan tarpeen mukaan.

Oikeistossa ja keskustassa tiedetään, että maa muokataan, omenapuu istutetaan, se kantaa sadon ja sato leikataan. Rahalla sen sijaan vain mitataan työn ja tavaroiden arvoa yhteisestä sopimuksesta.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

"Ne rahat kuulepa menevät säästöistä valtiolle"

Eikö niiden yritysverojenkin tulisi mennä kohdemaan valtiolle, eikä veroparatiiseihin.

Leikkaukset/jäädytykset: kansaneläke, opintotuki, lapsilisät, yleinen asumistuki, sairauspäiväraha...valtion varoista, koskevat juuri niitä, jotka niitä eniten tarvisevat.

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Minusta vaikuttaa samalta, että yritysverotuksessa on korjattavaa, asiaan varmaan liittyy kansainvaliset hankalot "yhtälöt" koska kilpailu on aina vain kovempaa ja jokainen yritys pyrkii turvaamaan kilpailussa pärjäämisensä. Kuka voi pysäyttää kilpailua kuin omalta osaltaan kuluttajana. Keksipä siihen ratkaisu... Mutta lienet oikeassa, tämä asia on tärkeä! Eu-tason asia.

Mutta mitä tukiin tulee, niin ei siihenkään voi mennä että jaetaan aina vain sitä mitä ei ole. Asumisen tukemista / kohtuuhintaisen asumisen muutenkin mahdollistamista, pitäisin yhtenä tärkeimmistä tukikohteista.

Vuoden 2015 lopussa valtionvelan ennustetaan olevan n. 102 miljardia euroa, mikä on n. 48,5 prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen. Myönteistä on kuitenkin se, että alijäämä alenee 4,7 miljardiin euroon, mikä on lähes 3 miljardia euroa kuluvaa vuotta vähemmän.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri Vastaus kommenttiin #4

"Kuka voi pysäyttää kilpailua"

Pähkäiltävää tuo kysymys vaatii, kun Adam Smith'in "Näkymätön käsi" toimii kohtuuttoman valikoivasti.

Nykyinen talouspolitiikka lähtee siitä, että ensin luodaan tarjonta, joka luo kysyntää ja kuvitellaan, että talouteen ei näin milloinkaan synny kysyntävajetta.

Mutta jos potentiaalisilta kuluttajilta viedään ostovoima, niin siitähän seuraa, että kulutus loppuu ja konkurssikierre alkaa.

P.S. Omasta puolestani alan kallistua eroon eurosta - ajatukselle

Käyttäjän Juha-MattiKarppi kuva
Juha-Matti Karppi

Siis kokoomukselle ei, kun demokraatit, persut ja keskusta saavat kristillisen?

Veijo Ylä-notko

"Keskustan laestadiolainen ihmiskäsitys noudattaa joiltakin osin islamilaista käytäntöä."

Hoen tuota jokatoisessa kommentissani ilman reagointia. Pätee myös katolisiin (Soini). Eka kerta kun näen tuon toisen näppikseltä.

Olavi Mansikka

Liian korkeaksi on vaan yksinkertaisesti rakennettu hyvinvointivaltion taso. Pääasia että selviää hengissä ja voi hommata töitä. Nyt pitäisi saada rahaa tyhjästä. No tänne jäätte keskenään. Ite lähden järkevämpään maahan. siellä sentään pitää tehdä töit'ä elantonsa eteen...

Toimituksen poiminnat