Liisa Polameri

SSS - hallituksen noitavainot

  • yliajettu (W&G Emma)
    yliajettu (W&G Emma)

 

Ulkoasiainministeri Timo Soini mainitsi aikanaan ennen jytkyä, että kun hän pääsee hallitukseen niin kaikki on mahdollista.

Onko ministeri Soinin unelma nyt toteutunut.

Hallitus lisäää lasten kotihoidon tukea ja samalla rajoittaa subjektiivista lasten päivähoito – oikeutta. Tästä seuraa, että varhaiskasvatus jää usein jo heikossa asemassa olevien vanhempien omalle vastuulle ja rakenteellinen köyhyys, syrjäytminen ja työttömyys lisääntyy.

Voidaan myös ihmetellä, missä syntyy säästöjä lisäänyvän kotihoidon tuen vuoksi, kun kotona hoidettavien lasten määrä lisääntyy myös maahanmuuton seurauksena. Näin samalla pakotetaan hoitava (yleensä nainen) vanhempi yksityisen piiriin ja hänen valinnan mahdollisuuttaan kavennetaan tarkoitushakuisesti.

Kaikki ihmiset eivät ole niin lujia, että he selviytyisivät  yhteiskunnan asettamista loukuista omin voimin. Tästä syystä yhteiskunnan on luotava myös mahdollisuus hoitojärjestelyjen kautta.

SSS – hallituksen toimet pakottavat meitä vanhoillisin keinoin takaisin luokkayhteiskuntaan.

Tässä toistuu keskiaikaisten noitavainojen kaava. Inkvisiittorit polttivat iltanuotioillaan harhaoppisia ja kirjoja lukevia naisia pakottaen heidät valtionkirkon kontrolliin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Minun mielestä ei pitäisi lisätä kotihoitotukea, vaan se tulisi poistaa. Tilalle tarjoisin avio/avopuolisoiden yhteisverotusta.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Yhteisverotuksella on haittapuolena saman suuntainen ongelma kuin kotihoidon tuella. Yhteisverotuksesta hyötyvät eniten ne, joiden perheessä tuloerot puolisoiden kesken ovat suuret tai toinen on kotona.

Myös tämä on kannistinloukku josta on luovuttu.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Timo Soini mainitsi aikanaan ennen jytkyä, että kun hän pääsee hallitukseen niin kaikki on mahdollista"

Kyllä on.

Muuten "Jytkyt" on Tyko Sallisen fantastinen maalaus.

Toimituksen poiminnat